Wedstrijdlopers

Op de vaste woensdagavond wordt er getraind in twee groepen.

Beginnende wedstrijdlopers;

Het niveau van de training van deze groep is te vergelijken met de zaterdag Recreantengroep. In deze groep proberen we echter de vaardigheden uit te bouwen zoals die ook in de “Gevorderde wedstrijdgroep” aan bod komen maar dan met meer aandacht en minder druk. Voor deze groep geldt namelijk ook dat de nadruk wordt gelegd op ontspanning en gezellig bezig zijn met je hond.

Trainingstijd: woensdagavond van 19.45 – 20.45 uur

Gevorderde wedstrijdlopers;

Tot slot voor cursisten die al een tijdje hebben meegedraaid in de debutant/recreanten groep van 19.45 uur en die een grotere uitdaging samen met hun hond zoeken kunnen dan terecht in de wedstrijdgroep. Voor deze groep is deelname aan landelijke wedstrijden de uitdaging en uiteindelijke doel. Sommige van hen lopen dan ook mee op landelijk niveau.

In deze groep wordt, om voornoemde reden, intensief getraind op specifieke vaardigheden die nodig zijn om een willekeurig  parcours zo snel mogelijk foutloos af te leggen. Onderdelen waar bijvoorbeeld op getraind wordt het op afstand laten werken, de hond vooruit laten werken, het perfectioneren van de wissels enzovoort.

Trainingstijd: woensdagavond van 20.50 – 21.50 uur

Vaak wordt in groepsverband deelgenomen aan landelijke wedstrijden en aan vriendschappelijke wedstrijden met verenigingen uit de omgeving. Hierdoor zijn de wedstrijden niet alleen een sportief samenzijn, maar is het ook een gezellige en sociale activiteit.

De wedstrijdlopers werken niet op basis van een cursus van een aantal weken maar trainen doorlopend, met uitzondering van de zomerperiode, om het niveau te verbeteren of minimaal op peil te houden.