Jos van Ekert

 

Ik ben Jos en samen met mijn vrouw Nel heb ik 2 dochters, en 6 kleinkinderen. Sinds 1975 ben ik al betrokken bij deze vereniging. Ik ben één van de eerste instructeurs geweest en geef sinds 1990 gehoorzaamheidslessen.

Ik heb al bijna mijn hele leven honden, voornamelijk herdershonden en heb ook al verschillende keren certificaten met mijn honden behaald. Op dit moment heb ik 2 mechelse herders. Beide honden hebben een aantal gehoorzaamheidscursussen doorlopen en zijn nu in training voor het certificaat “politiehond I”.

Van oorsprong is deze vereniging een Politiehondenvereniging en pas sinds 1990 worden er ook gehoorzaamheidslessen gegeven. En nog later kwamen daar de behendigheidslessen bij, die ik ook nog een tijdje gedaan heb. Natuurlijk heb ik in die jaren een heleboel veranderingen gezien. Was er eerst de “harde” aanpak, het trainen met de honden is de laatste jaren een stuk positiever geworden. Je moet niet met je laten sollen, maar je moet eerlijk zijn tegen je hond en jezelf. Als ik zie hoeveel mensen op dit moment onze cursussen volgen en tevreden naar huis gaan, dan ben ik daar heel blij mee. Voorlopig blijf ik dan ook lekker mijn lessen draaien.

Tel: 040-2042504 of 06-18468030