Gehoorzaamheid

Om onze doelstelling “het hebben van een gehoorzame hond en baasjes die weten waar ze mee bezig zijn”  te bereiken bieden wij een volledige cyclus gehoorzaamheidscursussen aan.

In principe start iedere cursist, afhankelijk van de leeftijd van de hond in de puppy-cursus of de  A-cursus. Cursisten die in de puppycursus beginnen krijgen na de puppycursus een certificaat en stromen  dan door naar de A-cursus. De A-cursus wordt afgesloten met een examen en bij een goed  examenresultaat kan de cursist doorstromen naar de B-cursus. Daarna volgen nog de C- en de D-cursus.  Klik op de links hiernaast voor de beschrijving van elke cursus.

Soms melden zich mensen aan voor een cursus, die al enige trainingservaring hebben met hun hond. In  dergelijke gevallen nemen wij voor de start van de cursus een soort van “toelatingsexamen” af om te  beoordelen in welke cursus de betreffende cursist het beste kan instromen. Afhankelijk van het resultaat  van zo’n mini-examen wordt de cursist vervolgens ingedeeld in de A-, B-, C- of D-cursus.

Recreanten
Cursisten die na het behalen van het D-diploma nog op een ontspannen manier door willen trainen met hun  hond, kunnen deelnemen aan de Recreanten-groep. Het programma van deze groep wordt zo veel mogelijk  in overleg met de cursisten vastgesteld. Voor deze groep is geen afsluitend examen. Deze groep wordt alleen opgestart bij voldoende instructeurs en voldoende belangstelling.

Kosten
Bij het cursus geld zitten voor de cursussen A-, B-, C- en D 11 lessen van 1 uur en is ook het examen inbegrepen. De groepen zijn ongeveer 7 personen groot.

Voorwaarden voor deelname
Honden moeten volledig zijn ingeënt en daarbij hoort ook een enting tegen kennelhoest. Deze voorzorgsmaatregel is voor de veiligheid van uw eigen hond.