Gehoorzaamheid info

Om onze doelstelling “het hebben van een gehoorzame hond en baasjes die weten waar ze mee bezig zijn”  te bereiken bieden wij een volledige cyclus gehoorzaamheidscursussen aan.

In principe start iedere cursist, afhankelijk van de leeftijd van de hond in de puppy-cursus of de  A-cursus. Cursisten die in de puppycursus beginnen krijgen na de puppycursus een certificaat en stromen  dan door naar de A-cursus. De A-cursus wordt afgesloten met een examen en bij een goed  examenresultaat kan de cursist doorstromen naar de B-cursus. Daarna volgen nog de C- en de D-cursus.  Klik op de links hiernaast voor de beschrijving van elke cursus.

Soms melden zich mensen aan voor een cursus, die al enige trainingservaring hebben met hun hond. In  dergelijke gevallen nemen wij voor de start van de cursus een soort van “toelatingsexamen” af om te  beoordelen in welke cursus de betreffende cursist het beste kan instromen. Afhankelijk van het resultaat  van zo’n mini-examen wordt de cursist vervolgens ingedeeld in de A-, B-, C- of D-cursus.

Recreanten
Cursisten die na het behalen van het D-diploma nog op een ontspannen manier door willen trainen met hun  hond, kunnen deelnemen aan de Recreanten-groep. Het starten van deze cursus is afhankelijk van het aantal geïnteresseerden en het beschikbaar zijn van instructeurs. Het programma van deze groep wordt zo veel mogelijk  in overleg met de cursisten vastgesteld. Voor deze groep is geen afsluitend examen.

Kosten
De kosten voor de cursussen bij onze vereniging bedragen € 60. Je moet rekening houden met de duur van 12 weken: 11 lessen van 45 minuten + 1 x examen bij de A-, B-, C- en D-cursus.