Danielle de Haas-Bax

Mijn naam is Daniëlle de Haas-Bax en woon samen met mijn man Twan en bordercollie Tony in het mooie Bergeijk.

Ik heb altijd een liefde gehad voor honden en heb dan altijd ook altijd honden om me heen gehad. Aangezien mijn moeder (Jolande) al tig jaar les geeft bij MHAV is honden trainen er met de paplepel ingegoten. Als jong meisje liep ik al rond op het veld en heb zo al de nodige trainingen gedaan met de honden van ons mam. Deze moest ik dan na verloop van tijd weer afgeven (tot frustratie toe).

In mei 2017 zijn wij gaan samenwonen en 3 maanden later kreeg ik dan eindelijk mijn eigen hond! Zo hebben wij in Augustus 2017 Tony mogen verwelkomen.

Zodra het mocht zijn wij zelf gestart met de gehoorzaamheidstraining en wat een match waren wij! Tony is een leergierige en erg enthousiaste bordercollie. Aangezien ik altijd het doel heb gehad om met Tony behendigheid te lopen was ik dan ook erg blij dat we mochten starten met de behendigheid.

Toen kwam ik erachter HOE enthousiast Tony was. Mocht je op het veld zijn en allemaal sprongen omver zien liggen of materialen die krom zijn? Jep, dat was waarschijnlijk Tony. Zo netjes dat hij was tijdens de gehoorzaamheid, zo’n ongeleid projectiel is hij bij de behendigheid. Tony vind het spelletjes onwijs leuk om te doen maar vind het belangrijker om er zo snel mogelijk doorheen/overheen te rennen dan dat hij netjes werkt.

Ik heb altijd geroepen dat ik graag les wou geven bij MAHV maar wist niet of dit haalbaar was omdat ik werkzaam ben in de zorg.

Toen bleek dat dit toch te regelen viel en ze instructeurs tekort kwamen, heb ik de kans met beide handen aangegrepen en ben ik vanaf 2019 les gaan geven bij de behendigheid.

Ik heb er super veel zin in om alles wat ik geleerd heb (en nog steeds leer) door te geven aan anderen  en hopelijk mag ik nog lang genieten van deze super leuke hobby.

Tot ziens op het veld!