Anita Dirkx

 

Ik ben Anita. Vaak samen op het veld te zien met mijn markiesje Harley , border collie Toya en voorheen met border collie Pardoes.
Met Pardoes heb ik alle gehoorzaamheid cursussen doorlopen bij deze vereniging. Toen had hij al erg veel interesse in behendigheid. Dit is in de afgelopen jaren ook niet veranderd. Met hem heb ik enkele jaren in de hoogste klasse gelopen zowel vriendschappelijk als bij de FHN. Verschillende prijzen heeft hij gewonnen met als hoogtepunt het kampioenschap in de A groot, de competitie in de B midi en een twee plaats op het kampioenschap in de B midi.

Het is echter niet alleen bij lopen gebleven. Inmiddels sta ik sinds 2005 ook op het veld als instructeur bij de behendigheid. Het is voor mij een grote uitdaging om wat ik heb geleerd en nog steeds leer over te brengen naar anderen. Ik hoop dan ook nog lang plezier te hebben in deze ontzettend leuke hobby.

In Juni 2006 heeft Pardoes gezelschap gekregen van Harley. Harley is een markiesje en wil graag werken. Na het doorlopen van de gehoorzaamheid cursussen is ook hij begonnen aan behendigheidswedstrijden. 2008 sloten we af met een derde plaats op de kampioenschappen van de FHN in de A mini.

Wedstrijden staan nu op een laag pitje om dat dit toch niet helemaal zijn ding is. Met Harley neem ik regelmatig deel aan seminars om ook op de hoogte te blijven van nieuwe trainingsmethodes op behendigheidsgebied.

In februari 2009 is Pardoes op 8-jarige leeftijd plots overleden. Hij liet een leegte achter maar ook hele mooie herinneringen.

Mei 2009 werd Toya geboren uit een combi waar ik al lange tijd weg van was. Voor Toya staat er mogelijk een toekomst in de behendigheid te wachten. Voorlopig houden we het tot ze oud genoeg is bij gehoorzaamheid en schapendrijven.

Meer over mijn honden, maar ook veel foto’s van wedstrijden en trainingen, kun je vinden op onze site