PHV trots op Prestatie

Certificaat PH1 behaald bij Politiehondenvereniging in Riethoven

 

Als eerste vrouw van de vereniging, heeft Jolande Bax tijdens de keuring op 12 juli, samen met haar Mechelse herder Serra, het certificaat PH1 behaald.
 

Voor Jolande was dit de eerste hond die ze afgericht heeft, en het is dan natuurlijk heerlijk als het ook meteen lukt. Hoewel het geen certificaat met lof is, is ze zeer tevreden met het resultaat.

Als groentje in de africhtingswereld, en ook nog een vrouw in echte mannensport, was het een heel pittiZomerkeuring Dommelen Zondag 098g trainingsprogramma. Toen Jolande begon, had ze wel ervaring met honden en gaf ze al een flink aantal jaren les bij onze vereniging. Maar een Mechelse herder uit werklijnen, in een sport waar je weinig van af weet…. Dan kom je alleen tot zo’n resultaat als iedereen uit de vereniging daar aan mee helpt. Het voorbereiden van een hond en een geleider is geen sologebeuren, maar daar is echt teamwork voor nodig. Als een geleider geen pakwerker heeft, of mensen die een spoor uitzetten of zorgen dat er andere zaken geregeld worden kan hij/zij met de hond niet goed trainen. Ten tijde van de voorbereidingen op de keuring is het dan ook heel gewoon dat de overige verenigingsleden het trainen met hun eigen hond op een laag pitje zetten zodat degene die naar de keuring moet voorrang krijgt met trainen.
 

Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die deze tak van sport ontdekken, hetzij in het africhtingsgebeuren, hetzij in het speurhondentraject.
Op dit moment telt onze vereniging dan ook 3 dames.
 

De keuring vond plaats in Dommelen, waar 9 combinaties verschenen om het begeerde certificaat te kunnen halen. Het zijn vaak erg lange dagen voor zowel baas, hond als keurmeesters. Als er iemand van de vereniging naar de keuring gaat, gaan uiteraard alle overige leden mee om te supporteren.Zomerkeuring Dommelen Zondag 055
Onze vereniging is er dan ook trots op dat dit certificaat behaald is.
 

Mocht je zelf interesse hebben, in het opleiden van een hond tot politiehond of wil je met je hond het speuren gaan beoefenen, kom dan gerust eens kijken als we aan het trainen zijn.

En als je interesse hebt om opgeleid te worden tot pakwerker, ook dan ben je van harte welkom op ons terrein aan de Molenstraat in Riethoven.