Eleen Schrijnder

Eleen SchrijnderIk ben Eleen Schrijnder en woon samen met mijn partner René en onze twee Golden Retrievers Bob en Marley  (die overigens allemaal iedere zaterdag op het trainingsveld te vinden zijn) in Hapert.

Vanaf kleins af aan heb ik altijd al graag een hond willen hebben. Hoewel ik echt mijn best heb gedaan met zeuren (ik snap nog steeds niet hoe mijn ouders het vol hebben kunnen houden om niet toe te geven) heb ik het al die jaren toch moeten doen met hamsters, konijnen en katten. Ook leuk natuurlijk, maar het is geen hond.

Ondanks het ouder worden is mijn liefde voor honden nooit weggegaan. Ik wilde zo graag een trouwe viervoeter aan mijn zij. Deze droom is in 2013 werkelijkheid geworden! Op het moment dat René en ik ons ouderlijk huis hadden verlaten en de eerste dag in ons eigen huis doorbrachten, kwam daar onze 10 weken oude Bob ons vergezellen. Ik was helemaal euforisch! Natuurlijk wilde ik als nieuwe trotse hondeneigenaar ook een gehoorzame hond waarmee ik vervolgens behendigheid mee kon doen. Zo ben ik bij MHAV in Riethoven terecht gekomen. Als kersverse hondeneigenaar heb ik tijdens de gehoorzaamheidcursussen dan ook echt ontzettend veel geleerd van alle instructeurs! Toen Bob anderhalf was hebben we onze tweede Golden Retriever Marley in ons huisje mogen verwelkomen. Met Marley hadden we dezelfde plannen als met Bob, eerst de gehoorzaamheidscursussen volgen zodat we daarna door konden stromen naar de behendigheid.

Eleen Schrijnder en Bob & Marley

Na het succesvol doorlopen van alle gehoorzaamheidscursussen (A, B, C en D) met Bob was het dan eindelijk tijd om te starten met behendigheid! Vol enthousiasme leggen we samen iedere zaterdag de parcoursen af, wat we super leuk vinden! Ik was dan ook vereerd toen ik werd gevraagd om het behendigheidsteam te komen versterken. In 2016 ben ik begonnen met lesgeven als behendigheid instructeur. Ik vind het fantastisch om zowel de cursisten als de hond enthousiast te krijgen voor de sport.

Mocht je me trouwens aan de foto niet herkennen op het veld, dan zijn er gelukkig ook nog andere manieren. Wanneer je op het veld in Riethoven staat en je hoort iemand heel hard roepen “BOB NEEEEEE!!” en ziet deze persoon vervolgens achter een Golden Retriever over het veld vliegen, dan ben ik dat. Bob is namelijk een echte waterrat. Hij hoeft niet eens perse te zwemmen, staan of liggen in het water (of modderpoel) voldoet al. Ook kan je mij herkennen aan mijn super enthousiaste hoge stem wanneer ik een groot feestje maak van een beloning.

Ik hoop jullie net zo enthousiast te maken tijdens de lessen als mij, en natuurlijk veel zullen leren. Tot snel op het trainingsveld en kom maar op met die super enthousiaste beloningsfeestjes!